just in Indonesia

MUSEUM MACAN YAYOI KUSAMA, life is the heart of the rainbow

IMG_2510

Pada 12 mei- 19 september 2018  : YAYOI KUSAMA LIFE IS THE HEART OF A RAINBOW is a major survey exhibition of one of the world’s most recognizable artists. This is the first large-scale exhibition of Yayoi Kusama’s work presented in Indonesia and includes over 130 works that span almost 70 years of artistic practice. Yayoi kusama merupakan seniman kelahiran jepang, 22 maret 1929, aktif di bidang seni lukis, seni pertunjukan , film, mode, syair, fiksi, dan lain-lain. Karya-karyanya beraliran seni konseptual, dengan membawa unsur feminisme, minimalisme, surealisme, Art Brut, seni populer, dan ekspresionisme abstrak dan dipadukan dengan konten otobiografi, psikologis, dan seksual. Ia diakui sebagai salah satu seniman jepang paling berpengaruh di dunia.

IMG_2531

 

IMG_2530

 

IMG_2529
the pict, painting of yahoo kusama

 

IMG_2519

 

IMG_2493

 

IMG_2488
story of yayou kusama

 

IMG_2461

 

IMG_2438

 

Museum macan merupakan museum pertama di indonesia yang memiliki koleksi seni medern dan salah satu karya seni yang favorite adalah Infinity Mirrored Room.

IMG_2359
infinity mirrored room

 

karya paling terminal dari mencerminkan akan yayoi kusama adalah kabocha atau pumpkins / labu dengan bercak- bercak polkadot. labu raksasa  degan motif polkadot kuning dan hitam merupakan salah satu karya yang populer dari yayoi kusama, dan di pamerkan di museum Jakarta.

IMG_2252
labu dengan motif polkadot merupakan salah satu karya yang populer dari yayoi kusama, dan di pamerkan di museum Jakarta.

 

Satu polka-dot berbentuk seperti matahari, simbol energi dunia dan kehidupan kita, dan bulan yang sifatnya tenang. Bundar, lembut, berwarna, tak berasa, dan tak bermakna. Polka-dot telah menjadi aliran … Polka dot adalah jalan menuju ketidakterbatasan.

—Yayoi Kusuma, di Manhattan Suicide Addict 

IMG_2375
the obliteration room, sebuah ruangan dengan mebel yang semulah berwarna putih, dan akhirnya ditutupi dengan colors. setiap pengunjung yang akan masuk ke ruangan akan diberikan striker berbentuk polkadot dengan berwarna warni, yang akan ditempelkan di serial tempat yang disukai di ruangan obliteration.
IMG_2284
Dots obsession 
IMG_2536
salah satu  maha karya yayoi kusama
just in Indonesia

KUTA BEACH, BEACH WITH WHITE SAND BEACH |クタビーチ

クタビーチにようこそ!!!!

バリ島といえばやパリクタビーチだよ、なんでクタビーチなの??綺麗な夕日が見られるから、それとクタビーチの入場料は無料だよ、だからバリに行った時いつもクタビーチに行きました。美しい夕日サーフィンが見られると気持ちが良くなります、クタビーチ大好き。

クタビーチもサーフィンできるよ!!!のんびり時間があればゆっくりでも大丈夫だよ!!

IMG_7755
クタビーチ
IMG_8419
外国人日焼け大好き
IMG_7655
経験がない人はサーフィンする前に練習しないいけないって
RSCN0368
一人だけでもサーフィンできるだよ、楽しい

 

IMG_1209
サーフィン時先生がいるから大丈夫だよ!

 

IMG_1654
目が覚めたらすぐ寝ちゃうよ、荷物気を付けってね
IMG_1701
とても綺麗な夕日見られますよ、神様ありがとう

 

just in Indonesia, Uncategorized

LOVE ANCHOR CANGGU BALI

Okay guys I’m back again kali ini gw akan bahas tentang love Anchor market, pasti kalian penasaran dengan  love anchor bukan!!!!!bagi kalian yang shopaholic kalian harus datang mengunjungi tempat ini. Tempat ini terletak di canngu Bali sekitar 1 jam by motor bike Dari Kuta beach and kalau kalian mau jalan kaki dengan menyisiri pinggiran pantai  itu pun dapat dilakukan, akan membutuhkan waktu kurang lebih 150 menit, karena harus melewati kuta beach, double six beach, batubelig beach, kayu putih beach and the last is Pantai Batu bolong. Love anchor Canggu sangat berdekatan dengan pantai batu bolong kurang lebih 11 menit dengan jalan kaki. oh ya guys btw tempat ini hanya ada every weekend so don’t be miss it ya,,

IMG_1314

 

IMG_1315

Love anchor market menyajikan sesuatu yang sedikit istimewa karena apabila kalian kesini dominant para pembelinya adalah wisatawan asing, hehhee jadi terbawa suasana seperti berada di Europa hahhahaa karena semua bule bahkan harga yang di tawarkan pun mahal si menurut gw, tapi guys bisa nawar kok jadi jangan takut nawar ya, ohh ya btw kenapa dia mahal karena hampir semua barang yang ada disini adalah buatan sendiri, so disini  kalian akan langsung bertemu dengan the makers. tapi ya guys kalau gw perhatikan barang barang yang ditawarkan dapat ditemukan di pasar sukawati ataupun di sekitaran outlet outlet yang ada di legian street. tapi kalau kalian penasaran bisa kok kalian kesana. Kalau kalian gak ada kendaraan dan memiliki aplikasi gojek or Grab bisa  kok, price pun gak mahal untuk one way by grab bike kurang lebih 22K-25K murah bukan. tapi untuk kembali ke kuta kadang -kadang susah dengan aplikasi untuk itu kalau kalian mau kembali bisa menggunakan taxi or jalan kaki hehehehe,,, up to you guys!!!!!

IMG_1317

 

IMG_1319

 

IMG_1318

 

IMG_1316

Laper jangan takut guys karena disini ada restaurant, cafe dan tempat main game jadi untuk hangout pun tempat ini bisa menjadi tempat recoment lo !!!!tempat ini open every weekend  dari jam 10 pagi sampai malam, suasana siang dan malam itu berbeda karena malam akan lebih romantis dan sedikit berbeda karena akan dipenuhi sama gemerlap lampu yang membuat suasana lebih hangat. so kalau weekend gak ada acara ini bisa jadi tempat rekomendasi buat kalian.

just in Indonesia, Uncategorized

ROAD TRIP JAWA, MUSEUM ANGKUT MALANG DAN GUNUNG BROMO

 

IMG_0818okay guys kali ini gw bakal sharing perjalan gw ma keluarga road trip jawa  by car, sebenarnya tujuan kita adalah ke BROMOoooo,,, OMG im so excited karena ini pertama kali gw ke BROMO apalagi pake mobil. kita berangkat dari jakarta jam 4 AM janjiannya siiii tapi karena some reason dari mandi, sarapan dll finally kita berangkat jam 5 AM,,

IMG_0321

okay done, persiapan semua dah 100% but karena kita kesananya pas H-3 lebaran jadi sepanjang jalan macet walaupun lewat jalan tol tetap aja macet guys!!!!!!jadi yang perkiraan kita bakal nyampe dalam 16- 18 jam (perkiraan google MAP) akirnya malah lebih lama, so kita nginap di salah satu hotel di brebes karena udah hampir jam 12 malam kita baru nyampe di brebes jadi guys lo bayangin aja kita di mobil ada 16 jam an dan baru nyampe brebes, yang harusnya jarak tempu normal Jakarta brebes hanya 4-5 jam aja,, omg!!!! macet parah tapi kita tetap have fun……

finally setelah semalam kita istirahat di hotel anugerah (250Kper malam) kita lanjut perjalanan kita berangkat dari jam 6 pagi dari brebes dan nyampe Malang jam 6 PM hari itu juga, nyampe malang kita nginap dimalang selama 2 malam (penginapan homes 3 kamar,kitchen,toilet,wifi dll permalam 1 jutaan). Okay guys besoknya sebelum ke BROMO kita mau ke MUSEUM ANGKUT Malang ,,, wahhhh kebayang gak gw siii sumpah ampe gak bisa tidur karena mikir mau ke MUSEUM ANGKUT malang, boro boro ke situ museum pancasila ama museum di Jakarta aja belumssss,,,, hehehehehe

Okay the next day !!!!MUSEUM ANGKUT MALANG ticket masuknya gila kalau menurut gw pas di kantong, hari biasa 70K dan weekend Ama  libur lainnya di bandrol 100K and kalau kalian bawa kamera akan di tambah 30K,,,and please do not bring any foods or drinks ke sini karena kibishiiiii atau ketat pemeriksaan masuknya.

Ohhh ya kita keluar dari MUSEUM ANGKUT jam 6PM and then balik ke tempat penginapan buat persiapan ke BROMO, we will start ke BROMO jam 11 PM so gak ada waktu buat istirahat nyampe kita dinner dulu terus siap siap skalian packing buat balik ke jakarta karena habis dari bromo kita gak balik ke penginapan lagi tapi ke SURABAYA and then back to jakarta.

Pertanyaan kalian ngapain kita harus berangkat jam 11malam  sebenarnya untuk naik ke bromo nya bakalan start jam 2 AM karena untuk ngeliat sunrise nya selalu start jam segitu, btw kita masih di malang jadi harus otw probolinggo, just for incase kita berangkat jam 11 dari malan tapi tetap aja check out penginapan jam 11 lewatan maklum jam indonesia ada aja bawaan yang buat gak ontime,, btw nyampe lokasi kita ontime kok!!!!!guys kalau kalian kedinginan di puncak gunung nanti ada penyewaan jacket price 10K ampe 20K soooo pintar nawar ya!!!!ohh ya harga pop mie ama coffee mahal tapi wajarlah kan diatas gunung,,, heheheheh

IMG_0690-EFFECTS

IMG_0886

Habis dari bromo kita ke KAWAH BROMO, BUKIT TELETABIS AND SAVANAH , kita pake guide jadi perorang 300K so karena kita ada ber 8 jadi guys hitung aja sendiri, btw JEEP ama masker and driver udah include lo!!!!!! start dari jam 2AM ampe 2PM,, pokoknya puas,,ohhh ya sekedar informasi kalau mau ke kawah bromo bisa by walk atau naik kuda, kalau mau naik kuda price untuk round trip biasa 80K ampe 125K so pintar nawar lagi ya!!!!!

and finally after all, turun dari bromo kita balik ke lokasi penjemputan pertama and selesai lahhh trip road to JAVA,, oh iya kita sempat bermalam  di surabaya, kita nyampe surabaya dah jam 6 sore masih pada hari yang sama. Nyampe hotel kita cuma delivery food terus makan di hotel (RedDoorz hotel price 165K per malam) kita uda gak kemana mana, uda pada capek guys,, besoknya balik jakarta start dari jam 11 AM nyampe jakarta 1 pm the next day nya,, kita gak nginap hotel pas balik cuma mampir 2 kali di rest area buat ngopi ke toilet ama istirahat sebentar,, total perjalanan pulang nya 26 jam uda plus ama istirahat di rest area, pas balik gak macet ada si pengalihan jalan tapi gak seperti pas kita waktu berangkat,, pokoknya totalnya 6 Hari 5 Malam ,, dan  and over all PUAS thank you perjalanan kali ini 素晴らしかった、ほんとうに楽しかった、ありがとうございます、ありがとうございました。

Continue reading “ROAD TRIP JAWA, MUSEUM ANGKUT MALANG DAN GUNUNG BROMO”

just in Indonesia

TOMOHON MARKET

fullsizeoutput_32b

Tomohon market or sometimes people saying is extreme market, The location at Tomohon, North Sulawesi, and Tomohon is apart of minahasa regency. And just for you know,Indonesia is predominantly Muslim, and most Indonesians do not consume pork, snake, rats, bats, pythons, monkey or flying dogs meat. However, in Sulawesi, the Minahasa, a non-Muslim minority group, are known animals eaters , is a different culture .To be honest this market is a traditional Indonesian farmers with plenty of fruits, eggs, fish, and vegetables also, but if you visit at the meat market you can find the animal but I hope, you have a strong stomach before you visit the meat market, you have to prepare you mentally and your heart too.and over all it is culture of MINAHASA.

IMG_8290
CAKALANG FUFU

 

IMG_8409

 

IMG_8410

 

IMG_8414

 

IMG_8277

 

IMG_8284
CUCUR

 

IMG_8286
fish market

 

IMG_8273
fruits market

 

IMG_8412

just in Indonesia, Uncategorized

UMBRELLA ARTS FESTIVAL 2017 AND GREEN TEA GARDEN CENTER OF JAVA

INDONESIA UMBRELLA FESTIVAL 2017

Indonesia umbrella festival is one of cultural events in solo, start from 15th – 17th September 2017 at Mangkunegara palace, solo, Central Java province.

IMG_1802
umbrella arts festival solo 2017

 

IMG_1804
one of the bigger umbrella at the center of mangkunegara palace
IMG_1834
gamelan traditional music of java

IMG_7884

 

IMG_7887

 

NDORO DONGKER TEA HOUSE

Ndoro dongker tea house is a restaurant with green tea garden view and located at Karangpandan-Ngargoyoso street, karanganyar, Central Java province. open 9am-6pm. To be honest just came here for take picture lol , hot tea I recommended for you, thats perfect with  the cold weather over the mountain.

IMG_1946

 

IMG_1925

 

IMG_1937

 

IMG_7963

 

IMG_8220
middle street, trying to get sunset with the background mountain, we ready to back home

 

just in Indonesia

TOP 10 MUST VISIT PLACES IN BALI

IMG_7844

when I’m decided to go to bali it was beyond excited.i imagined about sunset, beaches, foods, beautiful rice terraces and temples. Travel in bali for 6 weeks thats amazing, one week with family, 3 weeks by my self as solo travel with budget and 2 weeks with my friends I’m so blessed , Pretty sure I’m very happy.

KUTA BEACH 

Kuta is good place not for seeing but for shopping, walking, surfing, relaxing , selling and playing from morning till night. Kuta is available for 24 hours people never sleep there and so many experience you can get thee if you visit kuta. And just for you know  you can find hotel or guest house with good price near kuta beach. At the Morning you can running around kuta beach or legian street and then at afternoon you can enjoy your best sunset at kuta beach with free.

IMG_7755
Kuta beach bali Indonesia
IMG_7412
perfect sunset kuta beach bali

A017A611-4B75-4B36-9217-8C1A4B8C18CC

PURA TANAH LOT

Tanah lot is rock formation and  it is home to the pilgrimage temple Pura Tanah Lot, a popular tourist and cultural icon for photography. A travel tip is to visit the place during the low tide so that you can “walk across the water” to the temple for the full experience.

IMG_7840.JPG

IMG_7911

IMG_8272
sunset at Tanah lot temple

 

PURA ULUN DANAU BRATAN

Pura ulun danau bratan or peoples knows Bedugul is a mountain lake resort in bali Indonesia. and have located on the road between denpasar and singaraja.Tourist attractions in Bedugul Bali Indonesia, the interesting and popular places to visit in Bedugul Bali which is surrounded by the mountain range.

IMG_7838
bedugul

TEGALALANG RICE TERRACE

Tegallalang Rice Terraces in Ubud is famous for its beautiful scenes of rice paddies involving the subak (traditional balines cooperation irrigation system).this place is very famous tourist objected in bali. The Tegallalang rice terraces alone offers a scenic outlook that spreads down before you and away to the rice paddies on the slopes across the valley. the entrance is fee, and located at tegalalang village north of ubud bali.

IMG_7582 2

 

IMG_7589

 

IMG_7594

 

UBUD MONKEY FOREST

The ubud monkey forest is a nature reserve and hindu temple complex in ubud bali indonesia. located at monkey street,ubud gianyar bali. Do not bring food and drinks if you do the monkey to climb on you. Keep glasses and jewerly in your bag and avoid wearing glasses or valuable jewelry, because there is the possibility of the monkeys will take your glasses and jewelry.The entrance ticket for local people and foreign people  is USD 3.75 or IDR 50000. And monkey forest is open 8.30 to 18.00 and for ticket counter 8.30 to 17.30.

14925571_10207206094780617_1926844880858229799_n

 

14947438_10207206127221428_3766525541155034945_n

 

14124555_10206684451099851_7307392569354878719_o

TEGENUNGAN WATERFALL 

Tegenungan waterfall is a waterfall in bali. It is located at the Tegenungan Kemenuh village, in Gianyar, North from the capital Denpasar and close to the artist village of Ubud. The waterfall is isolated but has become a popular tourist attraction to explore and relax. the entrance ticket is around IDR 15000 per person.

IMG_7621

 

DSCN4167

LUWAK COFFEE PLANTATION BALI

This is the great place for coffee lover. luwak or civet coffee, refers to the coffee that includes part-digested coffee cherries eaten and defecated by the Asian palm civet. Producers of the coffee beans argue that the process may improve coffee through two mechanisms, selection and digestion. Selection occurs if the civets choose to eat cherries. Digestive mechanisms may improve the flavor profile of the coffee beans that have been eaten. The civet eats the cherries for the fleshy pulp, then in the digestive tract, fermentation occurs. The civet’s protease enzymes seep into the beans, making shorter peptides and more free amino acids.Passing through a civet’s intestines the cherries are then defecated with other fecal matter and collected.the price USD 100 per kilogram. But at  the ubud  coffee plantation they will deserve you for free cups coffee and tea with for tester  but for the luwak coffee you have to pay USD 3.75 or IDR 50000 for one cup. and for entrance ticket is free.

14067747_10206684447659765_7064135070258689975_o
luwak or civet cat

 

14053751_10206684449539812_907412301039802924_o

 

IMG_7570 2

ULUWATI TEMPLE 

Uluwatu temple is balinese sea temple in Uluwatu, kuta south badung. The temple is build at the edge of 70 metre high cliff of the rock and projecting into the sea. And the temple  is inhabited by monkey. Keep glasses and jewerly in your bag and avoid wearing glasses or valuable jewelry, because there is the possibility of the monkeys will take your glasses and jewelry.The entrance ticket for local people and foreign people is IDR 40.000 and the kecak performance is IDR 100000. Sunset is beautiful here.

IMG_7675

 

14125634_10206722995303432_1157985562478563327_o

 

14124557_10206722999343533_6616332178515538554_o

 

IMG_7683 2

GOA GAJAH BALI / ELEPHANT CAVE IN BALI

Goa Gajah or elephant cave is located on the island of bali near ubud in Indonesia. At the facade of the cave is a relief of various menacing creatures and demons carved into the rock at the cave entrance. The primary figure was once thought to be an elephant, hence the nickname Elephant Cave.the entrance ticket is IDR 15.000 for adult and IDR 7500 for child.

IMG_8270

 

PADANG PADANG BEACH BALI 

Padang Padang Beach, locally referred to as Pantai Labuan Sait, is one of Bali’s most famous surf spots, located on the north-western coast of the island’s Bukit Peninsula. Padang Padang beach features an exotic setting; a simply stunning one hundred meter-long stretch of sand that is accessible down a flight of stairs through a unique hollow rock entrance. The surf has a steady set of barrels during good weather, attracting wave riders from around the world. this place good for relaxing or sun bathing. for the transportation to go the place is very difficult so I recommended for you all to take tour island for rest car or go by bike. The entrance fee is foreign people is IDR 10000 and for local tourist is IDR 5000.

IMG_8268

 

14125560_10206723091705842_3763084642806818808_o

 

 

NB; My English is not good and I’m still learning, if I have mistake please forgive me, thank you for your attention.

some article from wikipedia, thank you.

just in Indonesia

CHEAPEST WAY TO GO TO BOROBUDUR

 

14125616_10206722859980049_4521931890574287952_o.jpg

Borobudur ia a buddhist stupa and temple complex in Central Java, Indonesia. and about 25 miles northwest of cultural capital Yogyakarta and approximately 9 miles south of magelang. Borobudur is a UNESCO world Heritage Site .

Okay now I want to explain about my trip to Borobudur for  100,000IDR for Indonesian and for foreign is 25$ USD, but this price not for sunrise ticket. The prise include bus ticket, becak (traditional transportation of Indonesia) and borobudur ticket.

IMG_8017
station jombor

 

IMG_8016
bus to Borobudur

If you stay at malioboro you have to go to jombor terminal bus station, you can use application is like GO-JEK or another app or you can go by walk.i recommended  for you going at  the early morning, because Indonesia gets incredibly hot in the afternoon, at the Borobudur just stone  there’d exposed areas you will be boiling in on the time.from jombor terminal bus station just take bus to drop you till Borobudur terminal and the bus coast is 20,000 IDR, the coast is the same for local or foreign people. But if you didn’t find the bus just ask at the local people because they very friendly and want to help you. the condition of the bus they didn’t have air conditioner  just fresh air for the window and the door, because the door still open while the bus going.

 

IMG_8212
Becak, the driver put his fingers at the camera lol, and I never asking the guy for taking me a pict, but he want, he is friendly and good guide.

The final bus stop at Borobudur terminal, and isn’t the last because you have to take another transportation to bring you at the Borobudur, you can take becak for 10,000 IDR for one trip, to be honest is very close with the Borobudur temple but for the experience.the driver of becak will be dropped you at entrance of Borobudur temple, so just follow the direction. Ohhh ya for buy the tickets the locket for local and tourist is a different so please read the reference board.

IMG_8211
this is the entrance of Borobudur

Borobudur ticket price for local, entrance fees during regular hours is 40,000 IDR and for foreigners 20 $ USD, and can be paid in rupiah or via credit card.

and then hope you enjoy guys. Thank you.

IMG_8135

IMG_8144

IMG_8030

 

IMG_8045

 

IMG_8081

 

IMG_8039

NB.. I can not speak English with good, but still learning, so if I have mistake please give me apologies. Thank you.